Skip to main content

Cross StreetIntermediate School

Bell Schedules

The school day is divided into 5 periods of varying length:

  • two periods of Humanities (language arts and social studies) (approximately 108 minutes);
  • two period of integrated math and science (approximately 108 minutes);
  • one period of “specials”  (approximately 54 minutes);
  • one flex period (approximately 30 minutes).
  • one home-base period (approximately 25 minutes).

 

Students also receive a 27 minute lunch break every day and 24 minutes of physical activity each day.

Regular Day Schedule Students will dismiss early on Fridays and complete asynchronous work in the afternoon from home.
Description / Period Start Time End Time Length
Monday-Thursday 8:10 AM 2:55 PM 405 min
Friday 8:10 AM 12:30 PM 260 min
Full-time Distance Learner Schedule
Description / Period Start Time End Time Length
Getting Ready for the Day 8:30 AM
Live small group instruction 9:15 AM 11:15 AM 120 min
Unified Arts Class 11:15 AM 11:45 AM 30 min
Lunch 12:15 PM 12:45 PM 30 min
Independent work/outdoor time/activity time 12:45 PM 1:15 PM 30 min
Independent work 1:15 PM 2:00 PM 45 min
Live instruction or independent work 2:00 PM 2:55 PM 55 min
Lunch Waves
Description / Period Start Time End Time Length
1st Lunch Wave 11:15 AM 11:42 AM 27 min
2nd Lunch Wave 11:43 AM 12:10 PM 27 min
3rd Lunch Wave 12:11 PM 12:38 PM 27 min
4th Lunch Wave 12:39 PM 1:06 PM 27 min
Two hour delayed opening
Description / Period Start Time End Time Length
Homeroom 10:25 AM
Dismissal 2:55 PM
Early Dismissal/Half Day
Description / Period Start Time End Time Length
Homeroom 8:25 AM
Dismissal 12:30 PM